Innovation

Proud to be a partner of..

Standing still is going backwards. This is one of the reasons we are very proud to contribute to innovative and sustainable projects like Electric SuperBike Twente, DUT and Green Team Twente. Although every project has its own point of focus, they have one thing in common with one another: they all think along the same side. Every team member adds value to its team from his/her own perspective with each of them having a different scientific background. From out point of view: aDaarom zijn we maar al te trots een bijdrage te kunnen leveren aan innovatieve en duurzame projecten als Electric SuperBike Twente, DUT en Green Team Twente. Hoewel elk project haar eigen focus heeft, hebben ze een ding met elkaar gemeen: de gezichten staan allemaal dezelfde kant op. Ieder teamlid draagt op een unieke wijze bij aan het desbetreffende project vanuit zijn/haar (wetenschappelijke)achtergrondkennis. Kortom, het perfecte voorbeeld van krachten- én kennisbundeling met één belangrijk doel: sneller dan de snelste zijn op zo efficiënt mogelijke wijze.

Electric Superbike Twente

Electric Superbike Twente bestaat uit 15 enthousiaste studenten van de Universiteit Twente (UT) en Saxion. Elke dag wordt er weer hard gewerkt aan dat ene doel: het bouwen van de snelste elektrische motor. Naast de nauwe samenwerking onderling, wordt het team ook bijgestaan door PhD studenten van de UT, leraren van het Saxion en  partners. Waar de eerste twee partijen het team voornamelijk van advies voorzien, dragen de partners hun steentje bij door onderdelen te leveren. Zo heeft Hankamp Gears diverse hoofdasonderdelen bewerkt. Tijdens de Open Electric SuperBike Competition (ESBK) tijdens de Gamma Racing Days op het TT Circuit in Assen zal er worden gestreden om de titel snelste, elektrische motor 2019.

 

DUT

Het DUT team wordt gevormd door studenten van de TU Delft afkomstig uit 16 verschillende landen. Door studenten van diverse studies in het team op te nemen wordt er opnieuw gezorgd voor inbreng vanuit uiteenlopende invalshoeken. Naast de bijdrage van de teamleden zorgen de afdelingshoofden en de managers ervoor dat alles in goede banen wordt geleid en dat er elk jaar weer een nieuw team klaar staat om de TU Delft te vertegenwoordigen tijdens de Formula Student competities. Naast de begeleiding vanuit de Universiteit is ook de steun van de bedrijven onmisbaar. Zo heeft Hankamp Gears het team voorzien van een planetaire tandwielkast en hoofdas.

Klik hier voor het winnende design van 2019.

Green Team Twente

Net als het Electric SuperBike Twente team bestaat het Green Team Twente ook uit studenten van de Universiteit Twente. Waar bovenstaande teams gebruik maken van elektriciteit, gebruikt het Green Team Twente waterstof als brandstof. Elke dag wordt er keihard gewerkt aan de bouw van een van de zuinigste waterstof auto’s van de wereld. De rol van het bedrijfsleven was ook in dit geval niet weg te denken, immers geldt kennis is macht, samenwerken is kracht. Verscheidene bedrijven zijn gevraagd een bijdrage te leveren aan dit bijzondere project, ook wij. Door enkele onderdelen te vertanden wil ook Hankamp Gears bijdragen aan dat ene doel: de eerste plek van 2017 en die van 2012 te evenaren tijdens de Shell-Eco Marathon in Londen. Dit jaar is Green Team Twente opnieuw in staat geweest dit doel te verwezenlijken. Als winnaar van de Shell-Eco Marathon 2019 heeft het team opnieuw bewezen over de meest efficiënte auto op waterstof te beschikken.