Kwaliteit

FMEA

De afgelopen jaren is Hankamp Gears begonnen met het invoeren van Failure Mode Effect Analyses (FMEA) gedurende onze werkvoorbereiding. Het gehele bedrijf is hierbij betrokken.
De bedoeling heirvan is om zoveel mogelijk risico’s, die tijdens de productie van gevraagde onderdelen kunnen voorkomen, te vermijden.

Het doel is niet alleen het uitvalpercentage te minimaliseren, maar tevens de levertijd en prijs van de te produceren onderdelen.

Allemaal punten waar de klant van kan profiteren.

Onderdeel van FMEA is het maken van procesdiagrammen, controleplannen, risicoanalyses, ontwerptekeningen etc.

SPC

Hoewel Hankamp Gears kleine (1 stuk) tot middelgrote series (250 stuks) produceert, implementeert Hankamp Gears op dit moment SPC-meten door het gehele bedrijf.

Met Cpk waarden die op dit moment hoger liggen dan 1,5, doen wij er alles aan om onze productietijd te verlagen en daarmee de totale kosten voor onze klanten.

EN-ISO 9001:2000 en AS9100 (behaald in januari 2018)

Interne audits en regelmatige controles door onafhankelijke consultants garanderen dat wij volgens de kwaliteitseisen EN-ISO 9001:2000/AS9100, die vastgesteld zijn in onze kwaliteitshandboeken, blijven werken.

Ook worden wij op het gebied van milieu geadviseerd door een consultant (Borger & Borghouts consultancy) om er zeker van te zijn dat wij de geldende milieu-eisen hanteren. En daarnaast om er zeker van te zijn dat onze medewerkers in een gezonde en plezierige werkomgeving kunnen werken.

Link: AS9100 2018